2009. február 2., hétfő

Az törvényeknek tiszteletérül

Felparázslottak mostan viták czigányság és szegénység relatiojában. Pallérozott elmék és az országnak lakói írnak s mondanak ítéletet felettök. Problémáknak bontzolgatása valamint hibásoknak keresése zajlik Záhonytól Nemesmedvesig. Hangzatos javaslatok záporoznak jégeső módjára, jobbító szándokoktól megindítva éppen úgy mint részegítő indulatoktól vezérelten. Sokak fejében dobol a fölismert tragédia okozta láz, okozva vakságot és az józan gondolatok elméjüktől való távolságban tartását, hisz eleddig senki emberfia nem vetette föl, mint azonnali, bár korántsem az EGYETLEN1 üdvözítő és gyógyírt hozó megoldást: az törvények tiszteletben tartását valamint azok feltétel nélküli bétartását.

Aki ép gondolatokkal bír beláthatja, hogy úgy amennyiben a kialakult szégyenteljes állapotokból kivonni képesek volnánk az regulák ellen való vétkeket és vétkeseket, úgy azonmód felettébb jelentős apadásnak indulnának kínjaink. Mint ahogy a football játék során is a bíró kitiltja a pályáról a szabályok ellen vétő renitenst, úgy maradhatna a mi játékunk is - melyet egy Magyarország nevű pályán játszunk így tímilliónyian akik vagyunk s nevezzük azt egyszerűen mindennapi életünknek - minden benne részt vevő, és azt néző számára élvezetes.

Nem a Perpetuum Mobile-t kell fel találnunk, csupán okosan és ellentmondást nem tűrő módon felhasználnunk azokat az eszközöket, melyeket még dédapáink s nagyapáink hagytak reánk örökül, és apáink tanították meg értő türelemmel és odaadással azok felelős gyakorlását.

Nincsenek megjegyzések: